Ecosistema IT cooperatiu

Una gran aliança tecnològica promoguda des del cooperativisme
Impulsada gràcies a “Projectes Singulars Covid19” de la Generalitat de Catalunya

Amb la col·laboració de:

En què consisteix?

Ecosistema IT neix d’una aliança estratègica de Som Energia, Som Connexió i Som Mobilitat (entitat que participa com a col·laboradora) amb l’objectiu de compartir estratègies de desenvolupament de processos i la seva digitalització per ser més competitius en uns mercats cada vegada més globalitzats i optimitzar els recursos i ser més eficient en la gestió dels recursos interns. En el context econòmic actual, la digitalització dels processos claus de les cooperatives es converteix en un element estratègic per garantir la seva sostenibilitat a mig termini i la seva capacitat per crear llocs de treball i impacte en el territori.


L’aposta per sumar esforços i recursos en el desenvolupament tecnològic es fonamenta en els principis de la Intel·ligència Empresarial. Uns principis basats en la innovació tecnològica sostenible on es combina el coneixement del sector i objectius de les entitats amb el desenvolupament conceptual d’indicadors clau i la digitalització de processos comuns per avançar cap a una integració tecnològica.

Per fer-ho, impulsem un acord d’intercooperació amb Coopdevs perquè lideri el procés de desenvolupament i estableixi processos d’intercanvi tecnològic per optimitzar recursos interns. Aquest acord també inclou l’aposta per crear una estructura estable a Coopdevs i l’impuls d’un espai de treball sobre la gestió de dades amb Col·lectiva’T.

Processos en que estem intercooperant en l’ecosistema IT

Gestió societària

Altes i baixes i gestió de les sòcies

Serveis

Petició i provisió de serveis

Gestió comptable

Sistema de facturació i comptabilitat

Oficina virtual

Suport i informació a les usuàries

HR

Gestió de treballadores

Seguretat

Estratègia de seguretat en el sistemes IT

Escalabilitat

Sistemes preparats per créixer

Formació

Coneixement i formació per les sòcies

Business Intelligence

Anàlisi de dades empresarials

Ecosistema IT cooperatiu

Sistemes IT

Mancomunem inversions en sistemes IT, desenvolupem codi i compartim recursos tecnològics en comú.

Coneixements

Distribuir el coneixement perquè sigui accessible i aplicable per qualsevol cooperativa que vulgui replicar models o inspirar-se en la feina que ja hem fet.

Talent

Compartim professionals amb experiència específica en diferents àmbits IT

Enrico Stano, president de Coopdevs, amb motiu de Dia Internacional de les Cooperatives 2021

“Necessitem optimitzar els recursos i ser més eficients en la gestió de les nostres cooperatives. Alhora no podem oblidar la nostra missió de facilitar el desenvolupament d’altres cooperatives, ho portem al nostre ADN”

Arnau Vilardell – Som Mobilitat


Noticies relacionades

IT 4 Social Economy, intercooperació tecnològica a nivell europeu

Els 6 i 7 d’abril del 2021 vam celebrar el fòrum anual IT 4 Social Economy, un esdeveniment promogut des del cooperativisme europeu amb la finalitat de sumar esforços en el desenvolupament de tecnologia per diferents sectors de l’economia social: cooperatives energètiques, de telecomunicacions, carsharing, supermercats cooperatius, etc. Totes les cooperatives participants fan ús de …

IT 4 Social Economy, intercooperació tecnològica a nivell europeu Llegeix més »