Una gran aliança tecnològica promoguda des del cooperativisme
Impulsada gràcies a “Projectes Singulars Covid19” de la Generalitat de Catalunya

Ecosistema IT neix d’una aliança estratègica de Som Energia, Som Connexió i Som Mobilitat (entitat que participa com a col·laboradora) amb Coopdevs i Col·lectivaT amb l’objectiu de compartir estratègies de desenvolupament de processos i la seva digitalització per ser més competitius en uns mercats cada vegada més globalitzats i optimitzar els recursos i ser més eficient en la gestió dels recursos interns.

L’aposta per sumar esforços i recursos en el desenvolupament tecnològic es fonamenta en els principis de la Intel·ligència Empresarial. Uns principis basats en la innovació tecnològica sostenible on es combina el coneixement del sector i objectius de les entitats amb el desenvolupament conceptual d’indicadors clau i la digitalització de processos comuns per avançar cap a una integració tecnològica.

Processos en que estem intercooperant en l’ecosistema IT

Gestió societària

Altes i baixes i gestió de les sòcies

Serveis

Petició i provisió de serveis

Gestió comptable

Sistema de facturació i comptabilitat

Oficina virtual

Suport i informació a les usuàries

HR

Gestió de treballadores

Seguretat

Estratègia de seguretat en el sistemes IT

Escalabilitat

Sistemes preparats per créixer

Formació

Coneixement i formació per les sòcies

Business Intelligence

Anàlisi de dades empresarials

Ecosistema IT cooperatiu

Sistemes IT

Mancomunem inversions en sistemes IT, desenvolupem codi i compartim recursos tecnològics en comú.

Coneixements

Distribuïm el coneixement perquè sigui accessible i aplicable per qualsevol cooperativa que vulgui replicar models o inspirar-se en la feina que ja hem fet.

Talent

Compartim professionals amb experiència específica en diferents àmbits IT

“L’aspecte innovador d’aquest projecte és que posem èmfasi en la necessitat d’intercooperar de forma oberta mitjançant programari de codi lliure i obert, treballant amb estratègies més orientades al “bé comú” que a la competitivitat interna del mateix món cooperatiu. Podem dir que estem passant d’un model cooperatiu a un model intercooperatiu, més just i amb més capacitat per innovar.”

— Joan Caballero, coordinador de sistemes de Som Connexió

“Un exemple concret fruit d’aquesta intercooperació ha estat disposar d’una eina més eficient i creada amb programari lliure per a donar resposta a l’obligatorietat del registre de la jornada i la gestió de les vacances i absències de les gairebé 100 persones treballadores de la cooperativa, una necessitat clau ara que estem fent teletreball degut a la situació de pandèmia de COVID-19

— Oriol Piera, membre de l’equip d’IT de Som Energia

“Necessitem optimitzar els recursos i ser més eficients en la gestió de les nostres cooperatives. Alhora no podem oblidar la nostra missió de facilitar el desenvolupament d’altres cooperatives, ho portem al nostre ADN”

— Arnau Vilardell, coordinador de Som Mobilitat
Enrico Stano, president de Coopdevs, amb motiu de Dia Internacional de les Cooperatives 2021

Noticies relacionades

IT 4 Social Economy, intercooperació tecnològica a nivell europeu

Els 6 i 7 d’abril del 2021 vam celebrar el fòrum anual IT 4 Social Economy, un esdeveniment promogut des del cooperativisme europeu amb la finalitat de sumar esforços en el desenvolupament de tecnologia per diferents sectors de l’economia social: cooperatives energètiques, de telecomunicacions, carsharing, supermercats cooperatius, etc. Totes les cooperatives participants fan ús de…

Les cooperatives “som” creen l’Ecosistema IT

Aliança tecnològica del cooperativisme gràcies al programa “Projectes Singulars Covid19” Les tres cooperatives de consum Som Connexió, Som Energia i Som Mobilitat, han establert una aliança estratègica amb l’objectiu de compartir tecnologia i coneixements sobre la digitalització de processos empresarials per tal de ser més competitives en un mercat cada vegada més digitalitzat.  “L’aspecte innovador…

Finançat per: